Review

Op deze pagina vind je een uitgebreide review van de Samsung Galaxy S2.

Samsung heeft van de Galaxy S2 twee verschillende uitvoeringen aangekondigd namelijk de i9100 en de i9103. Het standaardmodel, de i9100, is voorzien van een Super Amoled Plus scherm en draait op een Samsung Exynos 4210 processor. De i9103 heeft de beschikking over een Super Clear LCD en een Tegra 2 processor van Nvidia. Gezien de grote vraag zijn er niet voldoende amoled schermen en processors om hieraan te voldoen. Dit zorgt ervoor dat Samsung in een aantal landen de i9103 uitbrengt en in een aantal landen de i9100.In Nederland wordt de i9100 uitgeleverd.

Processor en geheugen

De Galaxy S2 beschikt over twee Exynos 4210 processor kernen welke op 1,2 GHz zijn geklokt. De dualcore van Samsung met als codenaam Orian is in staat drie beeldschermen  tegelijk aan te sturen. Twee op de Galaxy S2 zelf en daarnaast nog een HDTV in een full-hd resolutie.

GPU en GPS

Voor de voorganger van de S2, de Galaxy S, maakte Samsung nog gebruik van een grafische chip van fabrikant PowerVR maar bij de Galaxy S2 heeft Samsung voor het standaard ontwerp van ARM gekozen.

Na verschillende gebruikers ervaringen is gebleken dat de GPS antenne van de voorvanger van de S2, de Galaxy S, soms te wensen overliet. Zo verschilde de kwaliteit van ontvangst tussen diverse verschillende toestellen. De Galaxy S2 heeft hier geen last van aangezien de GPS functionaliteit ronduit goed te noemen is. Niet alleen weet de smartphone buiten snel rond de tien satelieten te vinden ook binnen in huis of bijvoorbeeld in de trein heeft het toestel hier geen moeite mee.

Werkgeheugen Galaxy S2

De S2 is voorzien van maar liefst 1 gigabyte aan werkgeheugen. Hierbij kan het besturingssysteem, Android, 833 MB aanspreken. Dit zorgt ervoor dat het toestel snel en vloeiend opereert. Mede dankzij het geheugenbeheer van Android 2.3.3. wat enorm verbeterd is blijft het toestel ondanks stevige multitasking praktijken soepel draaien.

Opslaggeheugen Galaxy S2

De Galaxy S2 wordt standaard verkocht als een 16GB model maar uiteindelijk is er nog steeds een behoorlijke 11,5GB beschikbaar voor de gebruiker. Met behulp van micro-sd kaartjes kan de opslagcapaciteit nog verder uitgebreid worden.

Video-uitvoer

De SII heeft een Mobile High Definition Link. Deze nieuwe standaard maakt gebruik van een kabel die ervoor zorgt dat de micro-usb poort van het toestel met een HDMI ingang van een monitor of tv verbonden kan worden.

Ben je op zoek naar de nieuwste Android telefoon? Dan is de LG Nexus 4 misschien iets voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>